Skip to Content
Moment
Lipește de la A-Z

A

A modifica viteza unei reacții chimice fără a modifica produsul final al reacției.

Referindu-se la acțiunea de a împinge plasticul printr-un spinneret pentru a-l fluidiza.

Acțiunea de a elibera un lichid care se infiltrează în contact cu pereții.

Descrie o suprafață marcată de cavități sau caneluri.

Timpul de aplicare și de uscare înainte de a lipi un strat de adeziv pe suprafață.

Referindu-se la acțiunea de a aplica lipici pe un obiect, cum ar fi tapetul.

A lipi aplicând presiune din centru spre margini.

A aduce la același nivel de suprafață un perete sau o suprafață ridicată.

Dacă nu se folosește adeziv, este necesar să folosiți o clemă (instrument folosit în tâmplărie sau construcții) pentru a menține, prinde, fixa un obiect în timp ce adezivul se întărește.

Acrilonitril, butadien stiren. Termoplastic utilizat în industrie pentru produse rigide, ușoare și turnate.

Capacitatea de a absorbi lichide (de exemplu, apă, solvenți, etc). Materiale care au proprietăți bune de absorbție sunt lemnul și hârtia. Unii adezivi necesită o suprafață absorbantă, pentru a se putea usca (de exemplu materialele acrilice).

Sare sau ester chimic a cărui formulă este CH₃COO⁻

De asemenea, numit poliacetat de vinil sau PVA. Adezivul cunoscut sub denumirea de "lipici alb" este folosit pentru materiale poroase. Utilizarea sa este foarte populară pentru legarea cărților.

CH2_22​-CH-O-COH3_33​ polimer termoplastic utilizat în elaborarea adezivilor, filmelor, lacurilor și vopselelor.

Vezi PVA

Acetilena (C₂H₂) reacționează cu acidul clorhidric pentru a produce clorură de vinil. Punctul său de ardere la temperaturi ridicate permite sudarea metalelor precum aluminiu, inox, cupru și aliaje.

Solvent utilizat pentru dizolvarea adezivului și a celulozei. Acesta este utilizat în mod normal, ca un agent de curățare, deoarece înlătură cu succes grăsimea și urmele de adeziv.

CH₃COOCH₃. Un solvent utilizat ca dizolvant organic precum și pentru dizolvarea adezivilor și a fibrelor pe bază de celuloză.

C₂H₄O₂ Acid coroziv prezent în oțet, care poate fi folosit ca antiseptic sau dezinfectant.

Materia primă de bază utilizată pentru a produce adezivi acrilici.

Acoperit cu un start subțire de plastic.

Component al lanțului de acizi acrilici, folosit în producția de adezivi acrilici.

CH₂=CHCOO⁻ este un ester al familiei vinil.

Fibră sintetică pe bază de acrilat.

Acțiunea unui lichid (elevare sau depresie) în raport cu solidele, fie prin contact, fie prin simplă apropiere.

Puterea/rezistență inițială a procesului de lipire.

Proprietăți de suport imediat ale unui adeziv sau sigiliant. Obiectul lipit este menținut instantaneu pe o suprafață (chiar și verticală), dar nu are toate proprietățile adezive ale lipiciului. Este important să așteptați până când se usucă, conform indicațiilor, înainte de a supune obiectul la orice presiune.

Timpul de aplicare și uscare înainte de aplicarea unui strat de adeziv pe o suprafață.

Adezivii cu întărire fizică necesită lichide (apă/solvent) pentru a se evapora sau temperatura pentru se a răci după încălzire, pentru a se solidifica. Câteva exemple sunt adezivii acrilici, cei de contact.

Folosit pentru a lipi două elemente, înlocuiund reparațiile mecanice tradiționale cum ar fi cuiele sau șuruburile. Adezivii de construcții sunt ambalați în cartușe, tuburi sau recipiente sub presiune.

Adeziv care este conceput pentru aplicarea pe ambele suprafețe care trebuie lipite.. Acesta trebuie să se usuce (solventul trebuie să se evapore) înainte ca cele două suprafețe să fie puse în contact unul cu celalalt și să formeze o lipire rapidă care nu mai poate fi repoziționată.

Adezivii epoxi sunt formați din 2 componente (rășină și intăritor). Aceștia sunt cunoscuți și apreciați pentru caracteristici cum ar fi puterea lor excepțională, flexibiliate și rezistență mare. Adezivii epoxidici sunt ambalați în general în tuburi, seringi.

Un tip de adeziv care nu necesită combinarea cu un alt component. Cunoscut sub numele de adeziv cu un singur component (opus adezivilor 2K, cum ar fi epoxi).

Adeziv puternic, universal. Poate lipi o gamă variată de suprafețe (chiar si cele non-absorbante) și face față condițiilor dificile oferind o lipire rezistentă. Este multifuncțional, flexibil și în general transparent.  Adezivii se întăresc puțin mai lent decât superglue (între 5 și 30 de minute), dar manifestă rezistență și polivalentă.

Adeziv folosit pentru a lipi diferite tipuri de lemn și materiale pe bază de lemn.

Adezivii chimici de întărire au nevoie de o reacție chimică pentru a se întări. Aceștia pot fi activați prin contactul cu umiditatea sau printr-un al 2-lea component. Pot fi folosiți pe toate materialele ( absorbante și non-absorbante) și în general nu există nicio contracție la uscare. FlexTec, materialele epoxidice (chituri/lichide), poliuretan, cianoacrilați și silicon sunt exemple de adezivi chimici de întărire (uscare).

O gamă de adezivi care se adresează nevoilor specifice. Pentru fiecare material în parte se găsește un adeziv (piele, porțelan, plastic, polistiren, încălțăminte, cauciuc, textile). Fiecare adeziv este creat pentru a oferi cele mai bune propriețăți de lipide, în funcție de specificitatea materialului folosit.

Un produs care îndepărtează eficient oxizii de pe suprafața unui metal.

Oferă aderență instantanee. Totuși, această aderență nu este definitivă și este necesar un timp de uscare definit înainte de a supune obiectul lipit la orice presiune. Timpul de uscare este indicat pe produs.

Metal pe bază de hidroxid alcalin sau de amoniu. Metalele alcaline includ litiu, sodiu, potasiu, rubidiu și cesiu.

Material compus din hidroxidul unui metal alcalin sau de amoniu.

Un tip de alcool care nu este băubil și este folosit pentru a curăța diferite suprafețe.

De exemplu, înainte de a aplica banda dublu adezivă, asigurați-vă că suprafața este curată, degresată și lipsită de praf.

O substanță inodoră, incoloră, insipidă care este folosită în emulsiile vopselelor, adezivilor și pentru etanșarea suprafețelor absorbante. Este adesea folosit în adezivii pentru lemn.

Stoc de carbohidrați intracelulari solubili în apă sau într-un mediu apos.

Care conține amidon.

Serie de reacții chimice ale unui organism într-un mediu lipsit de oxigen.

Referitor la un element care nu conține apă.

Substanță / material care conține apă.

Ceea ce combină sau unește automat elementele heterogene.

B

Produs fabricat care se descompune pe cale naturală și repede, devenind îngrășământ pentru creștea plantelor.

O piesă de lemn de suport utilizată în lucrările de construcție. Uneori numită și suport.

C₄H₈, lichid incolor folosit ca un solvent industrial.

C

Fibre provenind din cânepă sau in.

O vopsea care utilizează o singură culoare în mai multe variații tonale.

Plastic flexibil folosit în izolații și cabluri telefonice, conducte de apă și furtun.

Adjectiv care se referă la reacția unui ion sau grup de ioni la catod, adică atunci când sarcina electrică iese dintr-un electrolizor.

Principala proteină prezentă în lapte. Poate fi găsită și în adezivul pentru lemn.

Cel mai vechi plastic fabricat din nitroceluloză și camfor.

(C₆H₁₀O₅)ₙ Componentă de carbohidrat care se găsește în pereții celulelor vegetale.

Conținând celuloză sau un component al familiei celulozei.

Certificarea ISO TUV reprezintă o recunoaștere oficială a unui produs de către TUV (Technischer Überwachungsverein). Aceasta include verificarea că produsul satisface regulile stricte Europene și asigură faptul că specificațiile componente sunt corecte.

Un adeziv derivat din acidul cianoacrilic care permite o legare deosebit de solidă.

Un produs derivat din cianoacrilat.

Instrument folosit în tâmplărie sau construcții, care este utilizat pentru a menține strâns sau a fixa obiecte și pentru a preveni deplasarea sau separarea în timp ce adezivul nu este înca întărit.

Sistem care permite lipirea cadrelor.

Numit și polivinil clorurat. Polimerul CH2_22​=CHCl este utilizat de obicei în lipire și sudură, dar și în crearea diferitelor tipuri de plastic, cum ar fi cel utilizat pentru țevi.

CH[e]2[/e]=CHCl Combinarea clorurii și a polivinilului, care face parte din concepția unui ester sau eter.

PVC foarte rezistent care nu este supus coroziunii.

Plastic cu mai multe straturi obținut prin extrudare.

Amestec de eter și alcool.

Compus chimic de macromolecule formate din monomeri diferiți.

Un material ușor, subțire, cu o suprafață încrețită.

Institutul public francez de cercetare destinat îmbunătățirii confortului și securității în sectorul construcțiilor. Cf. Institutul privat britanic BRE Group.

Cod utilizat pentru a descrie un placaj rezistent la umezeală și apă. Aceste coduri se referă la standarde stabilite. Ex. în Marea Britanie, placaj WBP.

Cod utilizat pentru a descrie un tip de placaj.

O acțiune care vizează îndepărtarea oxizilor de pe suprafața unui metal.

D

Descrie condițiile în care adezivul pentru lemn lucrează. Zonele interioare unde temperatura depășește ocazional +500C pentru scurt timp și umiditatea lemnului este de maxim 15%.

Descrie condițiile în care adezivul pentru lemn lucrează. Zonele interioare cu expunere ocazională de scurt timp la apă condensată sau curgătoare sau la umiditate înaltă, cu condiția că umiditatea lemnului să nu depașească 18%.

Descrie condițiile în care adezivul pentru lemn lucrează. Zonele interioare, cu timp de expunere frecventă, de scurtă durată , la apă condensată sau curgătoare și la expunerea la umiditate ridicată. Zonele exterioare, ne-expuse la precipitații ( de exemplu: sub un acoperiș sau prelată).

Descrie condițiile în care adezivul pentru lemn lucrează. Zonele interioare, cu timp de expunere frecvent, de lungă durată, la apă condensată sau curgătoare. Zonele exterioare, expuse la condițiile meteo schimbătoare.

Un tub fabricat în principal din cauciuc, utilizat în industria auto pentru a transporta aer sau combustibil între diferite părți ale motorului.

Un capac îngust sau tub cu deschidere care direcționează și reglează fluxul de lichid, aplicabil în cazul adezivilor de construcții și cartușelor de etanșanți.

E

Also called PSE. It's a white and solid foam usually used to protect objects

Elastic polymer extracted from the rubber tree (Amazonian forest) and which includes rubber, latex, neoprene and silicon

Orice material, cum ar fi cauciucul natural sau sintetic, care este capabil sa-si reia forma sa initiala atunci cand o forta de deformare este indepartata. Latex, neopren, silicon, Flextec, PU

A decoration made up of projecting intercrossing lines.

Continious diffusion of one liquid into another which produces a heterogeneous environment

Cyclic ether entering into the preparation of solvent and plastics

That which encloses epoxide

Macromolecular compound made of cyclic ethers entering into the preparation of solvent and plastics

Un combustibil alcolic care este distilat din materiale vegetale, cum ar fi porumb sau zahar. Se foloseste pentru a indeparta excesul de adeziv inainte de a se intari.

Material folosit pentru a etansa si ermetiza, de exemplu spatial dintre un perete si cada. De asemenea echilibreaza deplasarea materialelor si ofera o buna izolare. Etansantii sunt mult mai elastici decat adezivii de constructii.

F

Polimer utilizat în fabricarea adezivilor și a lipiciurilor.

Compozit din fibră de lemn de densitate medie care este folosit în principal în decorare și amenajare.

Film plastic impermeabil utilizat în fabricarea barierelor împotriva apei și vaporilor.

Lanțuri de polimeri care se unesc atunci când sunt expuse la lumină și formează o rețea.

Produs care previne creșterea ciupercilor.

Un termen folosit pentru a califica un produs care protejează lemnul împotriva microorganismelor lignivore și previne reaparția acestora.

G

C₃H₈O₃, produs secundar al reacției de saponificare, care are loc în fabricarea diverselor medicamente, dar și în fabricarea celofanului.

H

Foi acoperite cu material abraziv, care sunt foarte flexibile și rezistente și sunt folosite fie manual, fie pe diverse mașini pentru a netezi toate tipurile de metal, lemn, plastic.

Gama de adezivi este destinată domeniilor precum arta și proiectelor artizanale. Este compatibil cu cele mai multe materiale de artizanat, inclusiv hârtie, carton, țesături, pâslă și sticlă. Adezivii sunt transparenți și nu lasă urme vizibile pe suprafețele lipite.

Adeziv care trebuie să fie încălzit/topit înainte de aplicare. Acesta devine solid pe măsura ce se răcește, poate dura până la un minut, în funcție de material. Acesta este de obicei ambalat în baghete prevăzute cu un pistol electric. Pistolul de aplicare este prevăzut  cu un element de încălzire pentru a topi recipientul.. Hotmelt are un nivel ridicat de transparență, și este ideal pentru lucrări artizanale, decorațiuni, montare și reparare.

I

Se referă la ceva care este acoperit cu o substanță și care va arde doar cu mare dificultate.

Ceva ce oferă protecție împotriva umezelii și apei.

O bandă împletită sau țesută realizată în scopuri decorative.

Așezarea parchetului prin îmbinarea/montarea plăcilor, fără aderarea la suprafața de bază.

Descrie modul în care o parte a unei construcții este susținută de grinzi de lemn sau metalice.

Ingredient organic folosit în fabricarea de adezivi, textile și izolare. Acesta poate fi găsit în conținutul formulelor spumelor poliuretanice și este toxic dacă nu este uscat.

L

Se referă la lățimea sau lungimea unei bucăți de tapet tăiată dintr-o rolă. Prin extensie, termenul se folosește și pentru o bucată de material textil tăiată dintr-o rolă.

Se referă la acțiunea de a pune adeziv sau de a lipi un obiect. Adezivul este destinat lemnului, hârtiei, etc, Lipirea este destinată tapetului, posterelor, etc.

M

Un instrument pentru măsurarea presiunii unui fluid.

Un instrument folosit pentru a masură presiunea fluidelor sau a gazelor.

O margine, de ex. a unei mese, a unui cadru taiata intr-un anumit unghi

Un model care permite trasarea anumitor obiecte sau respectarea dimensiunilor reglementare ale unui obiect.

Metilceluloză, adeziv extra pentru tapet.

Placă din fibră de lemn cu densitate medie. Compozit de fibră de lemn cu densitate medie, utilizat în principal pentru decorare și amenajări.

Cunoscut și sub denumirea de Tion. Un compus organic comparabil cu alcoolii, care are particularitatea de a reacționa cu ionii de mercur. Mercaptanul se caracterizează prin mirosul său puternic și neplăcut.

Un compus solubil în apă, întâlnit în vopsele pe bază de apă, size pentru textile și în fabricarea cartonului.

A fixa ( ex. raft de bucătărie, plintă).

Se referă la acțiunea de aplicare a tapetului printr-o mișcare de presare de la centru către margini.

Un amestec de nisip, ciment și apă pentru scopuri de construcție și tencuire.

Adeziv de silicon pe bază de polimeri.

N

Cauciuc sintetic care poate fi găsit în componenta adezivilor de contact. Adezivul de contact cu bază de neopren este recomandat în special pentru asamblări și placări rezistente la temperaturi de peste +120 °C.

Adeziv pe bază de contact fizic. Aderența se realizează prin evaporarea solventului.

Netezirea pardoselii până la o anumită grosime.

Referindu-se la acțiunea de a uniformiza toate denivelările și depresiunile de pe sol.

Materiale, cum ar fi metale sau plastic care sunt incapabile să absoarbe lichide (ex. apă, solvenți). Dacă ambele materiale ce trebuie lipite sunt non-absorbante, atunci întărirea chimică a adezivilor este necesară.

O

Activitate care se referă la detalii decorative.

P

Plăci făcute din particule de lemn care sunt comprimate și lipite împreună.

De asemenea, cunoscut sub numele de gips-carton sau plăci din ipsos.

Nume pentru o masă solidă compactă de elemente distincte (de exemplu, lemn).

Se referă la un material compus din mai multe straturi identice lipite între ele cu adeziv.

Pastă obținută din dispersarea pulberii de polimer într-un plastifiant.

Partea de jos a unui perete sau a unui stâlp la îmbinarea cu pardoseală. Adesea atașată la baza peretelui.

Partea inferioară a unui perete sau pilon în contact cu solul. Adesea adăugată la baza unui perete.

Legătură acrilică care polimerizează în timp ce se usucă, transformându-se dintr-o pastă groasă în adezivii puternici.

Polimeri utilizați în fabricarea materialelor plastice în industria textilă.

Cunoscut sub abrevierea PBI. O fibră sintetică foarte rezistentă, utilizată în mod special în fabricarea frânghiilor și a îmbinărilor care sunt foarte rezistente la temperaturi ridicate.

Adesea numit neopren. Elastomer sintetic.

Material sintetic, pe bază de polimer care este ușor și rezistent la condiții de temperaturi dificile și la coroziune. Poliesterul este folosit pentru a produce fibre, textile, plastic și adezivi.

Polimeri ale căror structuri sunt legate prin funcții ester.

Material plastic.

(CH2​=CH2​)n​ Plastic care este baza materialelor plastice inerte, denumit și sub abrevierea PE, folosit de obicei în pungile de plastic.

Plastic cu o ușoară densitate la care doar puțini adezivi aderă. Poate fi lipit și remodelat pentru a redeveni în stare solida. Este mai moale decât poliprolilena (PP).

Adeziv bicomponent.

Polietilenă al cărei volum a fost mărit.

Macromoleculă compusă dintr-un model de unități care se repetă (monomeri).

Adezivii pe bază de polimer sunt apreciați pentru flexibiliate, rezistență și contracție redusă."

Macromoleculă compusă dintr-un model repetat. Printre acești polimeri se numără cauciucul, celuloza, poliamida și polietilena.

Se referă la acțiunea de a îmbina mai multe molecule identice pentru a forma un polimer.

Îmbinarea mai multor molecule identice (model) pentru a forma o macromoleculă de polimer.

Polimetil. Termoplastic transparent.

Un material termo-plastic transparent (polimer cu proprietăți de a deveni lichid sau de a își pierde forma când este expus la căldură).

C[e]n[/e]H[e]2n[/e]+2O[e]n[/e], cunoscut și sub denumirea de glicol sau polialcool, este utilizat în fabricarea spumei.

Cunoscută și sub denumirea de PP (CH[e]2[/e]-CH-CH[e]3[/e])[e]n[/e]. Polimer cu un model de propilenă utilizat în industria auto pentru piese din plastic, cum ar fi bara de protecție, dar și în ambalaje pentru alimente și în anumite tipuri de hârtie.

Plastic cu o ușoară densitate la care doar puțini adezivi aderă, datorită suprafeței nepolare. Poate fi găsit în ambalajele de mâncare, aparatură pentru casă, industria mașinilor, etc.

Polimer utilizat în diverse produse adezive, dar și în lacuri și filme neadhesive.

Un tip de plastic ușor, rezistent la umiditate, cu excelente proprietăți de izolare. Este compus din 90% aer, motiv pentru care este foarte dinamic.

Cunoscut și sub denumirea de PS. Provine din polimerizarea stirenului. Este cel mai adesea utilizat sub forma sa expandată, ca spumă albă de protecție. De asemenea, este prezent în fabricarea plasticului rigid și a ambalajelor pentru alimente.

Numit și PU. Polimer de uretan utilizat în adeziv pentru lemn datorită rezistenței sale la apă.

Formulă pe bază de polimer ce conține isocianați.

Numit și polimer de polivinil. Unul dintre componentele principale ale lipiciului alb.

Un plastic ușor, rezistent și inflamabil (ex. pungi de gunoi).

Amestec de monomer și polimer destinat polimerizării.

Cunoscut și sub denumirea de Téflon®. Polimer CF₂-CF₂ cu rezistență mare la produsele chimice și la căldură. Poate fi găsit în acoperiri neadezive.

Cunoscut și sub denumirea de poliuretan. Polimer de uretanic utilizat în adezivii pentru lemn datorită rezistenței sale la apă.

R

Rășină rezistentă la variațiile de temperatură, utilizată în principal în sectorul construcțiilor și în industria de transport.

Se referă la modificarea unui polimer prin legarea micromoleculelor.

Oferă o protecție împotriva umezelii și a apei.

Se referă la materialul care este acoperit cu o substanță ce previne arderea.

Nivelul maxim de rezistență care poate fi atins de adeziv după o perioadă de timp definivă ( de obicei după 24 de ore). Vezi timp de întărire.

Nivelul de rezistență atins imediat după aplicare (adesea numită aderență sau aderență inițială).

S

Un reziduu al dezvoltării bacteriene sub formă de fibre albe pe pereții sau podelele clădirilor.

Un cauciuc sintetic, cunoscut și sub denumirea de cauciuc stiren-butadien, prezent în anvelope, gumă de mestecat și în componente auto.

O moleculă polimerică compusă din silicon, oxigen și materiale organice. Siliconul are o formulă rezistentă la apă, rezistentă la temperatură și elastică. Silicoanele sunt un exemplu de uscare chimică, uscarea producându-se în contact cu aerul.

Numit și polisiloxan. Polimer care permite, în forme diferite, fabricarea unui număr mare de produse. Poate fi într-o formă lichidă, moale sau solidă și se găsește în adezivi, sigilanți și alte produse de lipire.

O fibră textilă derivată dintr-o plantă mexicană (agave), utilizată pentru a fabrica sfoară și anumite textile.

Care poate fi dizolvat în apă sau în mediu apos (ex. zahăr).

Ceva ce este solubil în apă sau într-un mediu apos.

Ceva ce conține un solvent.

O substanță care are calitatea de a dizolva alte substanțe fără a altera sau degrada proprietățile lor chimice.

O substanță lichidă organică ce posedă calitatea de a dizolva alte substanțe fără a altera sau degrada proprietățile sale chimice. Unii solvenți pot fi dăunători (ex. acetonă, etanol).

Material care poate fi găsit în interiorul metalelor și pereților din plastic ale frigiderelor și congelatoarelor, sau în spatele hârtiilor, metalelor și altor suprafețe, în cazul panourilor termoizolante în sectorul construcțiilor.

Acoperire care crește aderența adezivului sau a vopselei.

Acoperire care crește aderența unei pardoseli sau a vopselei.

O moleculă bivalenta, una dintre părți reacționând cu apa și cealaltă cu substanțele uleioase. Aceste molecule sunt prezente în mod special în detergenti.

Un element supus schimbărilor care este verificat după o reacție chimică.

SO[e]2[/e]OH Poate fi găsit în anumite săruri și esteri.

Soluții instant de lipire, numite și cianoacrilați. Sunt cunoscuți pentru rezistență finală mare în doar câteva secunde. Sunt, de obicei, ambalați în tuburi mici.

De asemenea, cunoscut sub denumirea de tensioactiv anionic. Compuș cu un puternic efect de spumare și de detergent, care se poate găsi în detergenți și cosmetice.

Exces de substanță, de exemplu exces de lipici.

T

Material din plastic care are rezistență mare împortiva chimicalelor, coroziunii și oxidării. Poate rezista la temperaturi mai mari de 250 °C.  Este folosit în procesul de producție a echipamentelor, conductelor și a ustensilelor de bucătărie.

Se referă la acțiunea de aplicare a adezivului sau a pastei pe un obiect. Adeziv pentru lemn, hârtie etc. pasta pentru tapet, postere etc.

Folosit pentru a descrie o substanță care aderă prin topire și necesită încălzire.

Măsurarea umidității unui loc în funcție de căldură și procentul de umiditate prezent.

Un tip de plastic care poate fi topit și remodelat, astfel încât să revină în formă solidă.

Numit și tetrahidrofurani. Eter utilizat de obicei ca solvent.

Durata de timp necesară unui adeziv pentru a ajunge la puterea/rezistența sa finală. În cazul în care un adeziv nu are suficient timp pentru a se întări, adeziunea poate eșua.

C[e]2[/e]HCl[e]3[/e] Numit și etilen tricloreid sau tricloro. Este un compus chimic utilizat de obicei ca solvent și are particularitatea de a nu fi foarte inflamabil.

U

Acțiunea de a umple o fisură sau un gol.

Propietatea a unor adezivi care presupune completarea golurilor sau a crăpăturilor între două suprafețe de îmbinare.

Un rost care înconjoară contururile unui element, cum ar fi o placa ceramică de pardoseală.

Procesul în care un adeziv se solidifică în timpul evaporării apei sau a solventului.

Procesul prin care un adeziv suferă o reacție moleculară și devine solid. Întărirea poate necesita o anumită umiditate sau o a doua componentă (de exemplu tehnologia epoxi).

V

PVC ușor.

Tip de tapet din vinil expandat.

W

Schema consultativă privind reglementările pentru apă, axată pe calitatea apei.