Care ne sunt originile?

Ascensiunea Moment sustinuta de conceptele de succes ale produselor

ISTORIA MOMENT

Desi adezivii normali pentru lemn au fost vanduti de Henkel inca din 1925, istoria Moment a inceput cu anul 1956 – o revolutie pe piata adezivilor.

Producatorii au creat, dupa o lunga cooperare cu meseriasii germani, primul adeziv de contact care se intarea la rece – numit Moment.  Pana nu demult, meseriasii au trebuit sa incalzeasca adezivul pentru a-l aplica – o activitate riscanta si consumatoare de timp. Moment  a profitat de aceasta plangere a pietei si a dezvoltat un produs care sa se aplice la temperatura camerei – oferind o solutie puternica, usor de folosit si sigura.

Initial folosit pentru repararea incaltamintei , produsul s-a adaptat perfect sectorului destinat lemnului incepand din 1958, anul in care adezivul a fost ambalat si la galeata.

Cativa ani mai tarziu, in 1964, produsul Moment Universal Glue poate fi gasit si in tuburi mici de 125g, fiind folosit de catre persoane mai putin psecializate pentru reparatii mici in locuinta.

Astfel Moment a cautat sa-si imbunatateasca continuu formula– astfel a aparut primul adeziv “anti-scurgere” in anul 1972,  numit Moment Contact.

In 1977, Moment a lansat primul adeziv specializat pentru lemn,  “Moment wood Express” pentru non-profesionisti, dupa lansarea “Moment Wood” destinat utilizarii de care profesionistii in prelucrarea lemnului (1959). Doi ani mai tarziu. Moment a adus pe piata urmatoarea inovatie pentru consumatorii finali – oferind primul adeziv pentru lemn rezistent la apa: Moment Wood Rezistent la apa.

In 1981, Moment si-a largit gama de adezivi cu pistoale de aplicare – create special pentru meseriasii profesionisti (ex. Pardoselisti).

Un an mai tarziu, in 1982, Moment lanseaza primul super Glue bazat pe tehnologia cu Ciano-acrilati, un adeziv instant pentru reparatii pentru suprafete mici.  O inventie care a facut consumatorilor finali viata mai usoara.

In 1989, Moment ofera consumatorilor adezivi specializati in montarea obiectelor pe pereti –cu aderenta instantanee; nu mai era acum nevoie sa fixezi timp de cateva ore obiecte pe perete! O noua categorie de adezivi s-a dezvolatat!

In 1994, Moment isi largeste portofoliul cu un adeziv special pentru parchet si pardoseli din lemn.

10 ani mai tarziu, in 2001, o alta inventie revolutionara a fost adusa in piata -  componenta bi-epoxidica- care permite nu doar lipirea obiectelor sparte, dar si reconstructia si/sau etansarea obiecteleor in cauza.

In 2006, Moment aduce din nou inovatia in piata -  o noua generatie de adevizi de constructii – acum este posibila indepartarea obiectelor de pe pereti dupa ce acestea au fost lipite. Noii adezivi pentru indepartare au fost creati – disponibili ca si benzi de montaj sau in cartus.

In 2007, cel mai bun adeziv pentru reparat bazat pe tehnologia FlexTec este lansat. Este rezistent la socuri, temperaturi mici/mari, la toate conditiile meteorologice si este numit “Extreme Repair”.

In acelasi an, gama Moment este imbunatatita de inovatia “Ultra Gel” – primul adeziv flexibil de pe piata.

In 2009( data depinde de fiecare tara in parte), Moment  permite adezivilor de constructii sa fie accesibili tuturor incepatorilor.  Cu noul concept “Instant Tack” , cu totii inteleg ca  gaurirea si folosirea cuielor sunt tehnici de fixare vechi! Noua metoda de a lucra este prin lipire.

In 2010 noua identitatea Moment este dezvaluita! Cu un nou logo, reclama si schimbarea  ambalajelor, brand-ul arata  imbunatatit si tanar -  si mereu puternic.

In 2011,  noua generatie de adezivi de lipit este lansata! Bazat pe tehnologia Henkel FLex Tec,  este cel mai performant si rezistent adeziv existent pe piata. Chiar daca este folosit pentru dezvolatrea noilor proiecte ori pentru a repara orice acasa, acest adeziv este potrivit pentru toate materialele si este foarte puternic  in orice situatie. Este verificat si certificat de TUV, Institutul de Certificare Europeana.